Energie

Het ondersteunen van bedrijven bij het beperken van de energiekosten door middel van collectieve inkoop en het ontzorgen van bedrijven door alle administratieve lasten uit handen te nemen.
De werkgroep Energie zorgt voor de collectieve inkoop van elektriciteit en gas voor de leden van de ondernemingsverenigingen. De werkgroep – met inkoopexperts uit het Veghelse bedrijfsleven – volgt al jaren dagelijks de ontwikkelingen en de prijzen op de energiemarkt. Daarnaast voeren zij ook de onderhandelingen met leveranciers op het moment dat er een nieuw contract afgesloten dient te worden. Voor de deelnemers betekent dit niet alleen prijsvoordeel, maar ook dat er administratief werk uit handen wordt genomen en dat medewerkers zich niet dagelijks hoeven te verdiepen in de fluctuaties op de energiemarkt. Dit werk wordt vanuit Platform Ondernemend Meierijstad verzorgt. Het is voor een zelfstandig ondernemer bijna niet te doen om zó nauwkeurig aangesloten te zijn en te blijven op de ontwikkelingen op deze markt. Ruim 125 bedrijven hebben inmiddels ervaren dat zij dit werk met veel vertrouwen aan de werkgroep Energie kunnen overlaten. En niet zonder resultaat! De afgelopen jaren zijn zowel voor gas als voor elektriciteit besparingen gerealiseerd van enkele honderdduizenden euro’s ten opzichte van individuele energieprijzen. Dit is dus het voordeel van een sterk collectief.

Deelname
Om deel te nemen aan de collectieve inkoopactiviteiten voor gas en/of elektriciteit dient u lid te zijn van een van de bij POM aangesloten ondernemersverenigingen. Wanneer u ons uw huidige tarieven, contract en/of laatste jaarafrekening toezendt, kunnen wij voor u vrijblijvend een prijsvergelijking maken. Mocht u vervolgens besluiten om mee te doen in het collectief, dan dient u een getekende mandaat aan Platform Ondernemend Meierijstad af te geven. Het mandaat voor de inkoop van elektriciteit treft u hier aan, het mandaat voor de inkoop van gas treft u hier aan. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft over de inkoop van gas of elektriciteit kunt u via e-mail jos@platformondernemendmeierijstad.nl of telefonisch contact opnemen op 0413-354120 / 06-13447023.

Bijdrage aan Platform Ondernemend Meierijstad
Voor deelname aan de collectieve inkoop van energie wordt een kleine bijdrage van ondernemers gevraagd. Deze bedragen zijn als volgt bepaald:

– Gas:

  • Bedrijven met een jaarlijks verbruik van minder dan 10.000 m3 dragen jaarlijks € 75,– af;
  • Bedrijven met een jaarlijks verbruik van meer dan 10.000 m3 dragen jaarlijks € 150,– af;
  • Bovenstaande bedragen gelden voor het totale verbruik van alle van een bedrijf deelnemende vestigingen. Indien een bedrijf meerdere vestigingen heeft die meedoen aan de collectieve inkoop van gas dient hiervoor per volgende vestiging aanvullend € 25,– afgedragen te worden.

– Elektra:

  • Bedrijven met een jaarlijks verbruik van minder dan 80.000 kWh dragen € 75,– af;
  • Bedrijven met een jaarlijks verbruik van meer dan 80.000 kWh dragen jaarlijks € 150,– af;
  • Bovenstaande bedragen gelden voor het totale verbruik van alle van een bedrijf deelnemende vestigingen. Indien een bedrijf meerdere vestigingen heeft die meedoen aan de collectieve inkoop van elektra dient hiervoor per volgende vestiging aanvullend € 25,– afgedragen te worden.

Werkgroep Energie
De werkgroep Energie bestaat uit de volgende personen:
Mari Biemans (Van den Bosch Transport)
Arthur Gerrits (Fransen-Gerrits)
Camilo Kleinekoort (Bek Grafische Producties)
Rob Verhagen (Vanderlande)
Jos van Asten (Platform Ondernemend Meierijstad) jos@pom.nl